RSS
 

Sałatka z czerwonego ryżu z lekkim winegretem

15 sty

Obraz1 Obraz3

Składniki:

  • 100 g czerwonego ryżu
  • 150 g tuńczyka w sosie własnym
  • 120 g pomidorków cherry
  • 90 g zielonych oliwek
  • 100 g kiełków brokułu
  • 6 łyżek Winegretu Monini z oliwą z oliwek, suszone pomidory
  • pieprz cytrynowy
  • sól

 

Sposób przyrządzenia:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Pomidorki myjemy i  kroimy na ćwiartki. Oliwki (ja użyłam bez pestki) kroimy w plasterki.  Ryż mieszamy z tuńczykiem, pomidorkami, oliwkami oraz kiełkami. Polewamy winegretem i doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.

Smacznego :)

Odkrywaj Mistrzowskie Smaki

 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii przekąski

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~sagneska

    15 stycznia 2015 o 21:20

    Fajne połączenie :) lubię sałatki z tuńczykiem, ale takiej jeszcze nie jadłam…

    http://www.sagneska.pl

     
  2. ~Cytrynka

    1 września 2015 o 09:40

    Super wygląda i brzmi, a jak tak to smakuje też pewnie bosko