RSS
 

Brownies na mące kokosowej z malinami

26 sie

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 75 g masła
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki mąki kokosowej
  • garść malin

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Masło i czekoladę rozpuszczamy w tygielku. Odstawiamy na chwilę do wystudzenia. Następnie ucieramy jajka z cukrem. Gdy masa czekoladowa osiągnie odpowiednią temperaturę (może być ciepła ale nie gorąca), dodajemy ją stopniowo do jajek, energicznie mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę kokosową, mieszamy do powstania jednolitej masy. Przekładamy ciasto do okrągłej formy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piecyka studzimy ciasto przed podaniem, świetnie smakuje z dodatkiem sosu ze świeżych malin lub bitej śmietany, choć równie dobrze sprawdzi się gałka lodów.

Smacznego :)

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii ciasta, desery

 

Dodaj komentarz