RSS
 

Orientalna wieprzowina

07 mar

Składniki:

  • 750 g Warzywa na patelnie ORIENTALNE Hortex
  • 750 g wieprzowiny (u mnie łopatka wieprzowa)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki sosu worcestershire
  • 1 łyżka ostrego sosu chili
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru
  • sól do smaku
  • 300 g ryżu ugotowanego na sypko

Sposób przygotowania:

Wieprzowinę kroimy w małe kawałki i marynujemy w mieszance sosów sojowego, worcestershire, chili wraz z pokrojonymi drobno ząbkami czosnku i imbirem. Tak przygotowane mięso odstawiamy na całą noc do lodówki. Rozgrzewamy na głębokiej patelni typu wok olej na którym obsmażamy zamarynowaną wieprzowinę, gdy ta będzie zarumieniona z każdej strony dokładamy mrożone warzywa, całość smażymy ok 15 minut, jeśli jest taka potrzeba doprawiamy solą. Marynata utworzy aromatyczny sos. Tak przygotowaną wieprzowinę z warzywami podajemy od razu po przygotowaniu z ryżem ugotowanym na sypko. Z tej porcji wyjdzie 6 porcji.

Smacznego :) 

Mój dzień z Hortex

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dania główne

 

Dodaj komentarz