RSS
 

Placki szpinakowo-twarogowe

22 lip

Składniki:

  • 100 g twarogu
  • pęczek szpinaku
  • 1 ząbek czosnku (można zastąpić np. koperkiem lub suszonymi pomidorami)
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki owsianej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy, czosnek obieramy ze skórki, całość blendujemy. Gdy szpinak będzie rozdrobniony (można użyć mrożonego szpinaku, ale należy go dobrze odcisnąć) dodajemy twaróg i jeszcze przez chwile blendujemy. Następnie dodajemy jajko oraz mąkę i dokładnie mieszamy. Smażymy na suchej patelni na małym ogniu po 3-4 min z każdej strony.

Smacznego :)

PS. Zatwierdzone przez najbardziej surowego krytyka kulinarnego ;)

 Wytrawne tarty i placki - najlepsze na letni obiad

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dania główne, placki i naleśniki

 

Dodaj komentarz